0
0.00 лв.
Компресор за въздух диагностика и поддръжка
Компресор за въздух диагностика и поддръжка

Компресор за въздух диагностика и поддръжка. В 90% от случаите този процес не представлява някаква сложност.

Гаранция за дълъг живот на компресора е правилната и задължителна поддръжка, която започва още при закупуването на новия компресор.

На компресора редовно трябва да му:

  •  сменяте маслото;
  •  източвате конденза от бутилката (ресивъра).
  •  почиствате или сменяте въздушния филтър

Компресор за въздух диагностика и поддръжка : Смяна на маслото

След като купите Вашия нов маслен компресор трябва смените фабричното масло, след първите 30-40 работни часа. Използва се само компресорно масло. След това трябва редовно да го сменяте на 350-400 работни часа. Ако няма как да измерите времето, пресметнете приблизително месечно по колко часа работи. И така ще добиете представа кога трябва да извършите следващата смяна. При повечето компресори маслото се източва през отвор на който има шестограмен болт.

При компресорите на BAMAX, той се намира под прозорчето (окото) за следене на нивото на маслото. За да няма объркване следете какво количество масло източвате. Така при наливането ще знаете горе долу какво количество Ви е необходимо. При наливането гледайте нивото маслото на прозорчето. То трябва да бъде точно около 1мм. над червената точка. Ако сипете повече трябва да отлеете до точката. Излишното количество също пречи на работата, защото омаслява компресора, хвърля на шайбата  и ремъка и т.н. Също така намалява охлаждането на компресорната глава (помпа).

Източване на конденза от ресивъра

Това става, като отвиете кранчето, което се намира на дъното на бутилката. Трябва да внимавате с налягането в бутилката. Бутилката не трябва да е под налягане. Това трябва да се прави по-често през зимните месеци, заради температурните разлики.

Почистване или смяна на въздушен филтър

Въздушния филтър трябва да се проверява редовно, в зависимост от замърсения въздух в помещението. Почистването, ако е тип гъба става с продухване или изпиране.

Обърнете внимание

При извършването на тези действия е възможно да откриете проблем. Който може да наложи смяната на някои компоненти на компресорната глава или дори да наложи изцяло подмяната й с нова. Обикновено  работата на главата продължава много повече от обичайното и не може да вдигне 5-6 бара. Най-важното е да следите конденза.

X