0
0.00 лв.
Избор на въздушна помпа, при невъзможен ремонт на старата.

Избор на въздушна помпа, при изчерпване на възможностите за поправка на старата? Въздушна помпа или иначе казано компресорна глава се избира, съобразявайки се двигателя, който имате. Ако ремонтът на главата (смяна на гарнитури, плоча с клапани и др.) е невъзможен, поради липса на резервни части или износване на твърде много компоненти се налага подмяна с нова. Ако бутилката и двигателя на въздушния компресор са изправност си заслужава да подмените главата. Но ако не са, тогава помислете за закупуване на нов компресор, т.к. “сглобяването” на компресор може да Ви излезе по-солено.
Запомнете:
Правейки  избор на въздушна помпа (глава), когато не знаете параметрите на старата, най-важното е да видите параметрите на електрическия двигател на въздушния компресор.
– монофазен или трифазен;
– kW или Hp
– колко е външния диаметър на шайбата на ел.двигателя.
Например: Ако двигателя е 3 kW-трифазен най-подходяща глава за него е BX49G (линк към продукта) и входящия въздух е повече от 500L/min.
Ако е 3kW – монофазен имате възможност за избор от:
BX39G – 320L/min дебит
или BX49G, но с дебит 440L/min.

Най-разпространените компресори в най-масовия случай са 2.2kW – монофазен. За тях трябват глави като BX29, BX39 и BX39G.
Ако не можете да се ориентирате от по-горе написаното, то препоръчваме да се консултирате със специалист.


И накрая, когато купувате глава се уверете в наличието на резервни части. Например за главата – резервна плочка (пластина) за всмукателно и изпускателните клапани, и задължително гарнитури за тях.

Ние поддържаме постоянна наличност на резервни части за компресорните глави BAMAX и безмаслените глави NARDI, които предлагаме.

X