Пневматичен шлайф от Bamax  и GAV Италия. Работи със сгъстен въздух. Използва се за грубо и финно шлайфане. А също така и за полиране при довършителни дейности. Подходящ е за професионална и хоби употреба. В нашия онлайн магазин предлагаме ротационен и виброшлайф, флекс шлайф, ъглов шлайф и цилиндричен шлайф комплект. А също така професионален шлайф, виброшлайф със система за изсмукване и ротационен шлайф със система за изсмукване. Системата включва гъвкав маркуч и текстилна торбичка за прашинките, образувани по време на работа. По този начин не замърсяваме околната среда и се предпазваме от вредните частици. Професионалните модели са с нисък разход на въздух и работят на високи обороти. Пневматичен флекс шлайф е подходящ за рязане на метал и други изделия. Има метална защита от въртящия се абразивен диск.

Пневматичен шлайф задължително се използва с пневмогрупа, която гарантира дългосрочната му експлоатация. Тя гарантира отнемането на конденза от сгъстения въздух, регулиране на необходимото налягане за инструмента и неговото омасляване. Омасляването е необходимо за смазване на триещите се части. Ако не разполагате с пневмоподготвяща група, можете да закупите пневматично масло Sprinter. Необходимото количество за инструмента е 10 мл. Сипва се ежедневно преди работа в отвора на инструмента.  За премахване на конденза можете да използвате кондензоотделител тип ампула. Поддържаме резервни части на склад. Предлагаме гаранционен и извън гаранционен сервиз.

Пневматичен шлайф има приложение в индустрията, мебелната промишленост и автосервизите. При избора на пневматичен инструмент трябва да имате в предвид изходящия дебит на Вашия компресор. Предимствата на шлайфа на въздух в сравнение с електрическия аналог са ниските експлоатационни разходи и рядкото дефектиране.