Пневматичен винтоверт е произведен в Bamax Италия. Използва се за отвиване и завиване на винтове и болтове. Предлагаме модели за професионална и хоби употреба. Те са тип пистолет или тип отвертка. Характерно за професионалните винтоверти за въздух е че имат нужда от по-малко дебит и работят на по-ниски обороти.Например професионален винтоверт с референция АТ 0314 работи с дебит 80 литра в минута. Има удобна дръжка с противоплъзгащо покритие и ухо за закачване към пружинен балансьор. Професионалният пневматичен винтоверт е реверсивен. На инструмента е монтиран патрон, който е пригоден за лесно поставяне на камъка т.е. отвертката. На патрона има скала, чрез която се избира силата за завъртване и отвъртване. Основно преимущество на този тип инструмент е че при достигане на силата на завъртване/отвъртване , тресчотката се включва. По този начин прекратява увеличаването на силата.

Пневматичен винтоверт прав тип отвертка е с реверс на корпуса, който при натиск променя посоката на движение. Пневматичен реверсивен винтоверт е тип пистолет. До спусъка има реверс наляво и надясно. Има нужда от дебит 280 литра в минута.

За дългосрочната експлоатация на пневматичен винтоверт е необходимо използването на пневмо група. Тя гарантира отделянето на конденза и омасляването на инструмента. Ако не разполагате с такава пневмоподготвяща група, можете да закупите пневматично масло Sprinter. Необходимото количество е 10 мл. Сипва се ежедневно преди работа в отвора на инструмента. В нашия онлайн магазин можете да закупите кондензоотделител за компресор или кондензоотделител тип ампула за пневматичен инструмент.

Поддържаме резервни части на склад и предлагаме гаранционно и извън гаранционно обслужване. При избора на  винтоверт на въздух трябва да имате в предвид изходящия дебит на Вашия компресор.