В тази категория Спирателни и изпускателни кранове за компресор предлагаме разнообразие на кранчета за въздушни компресори. Всички продукти за произведени от GAV Италия по високи стандарти за качество. Материалите, от които са изработени са никелиран месинг или стомана.

Видовете кранове, които се предлагат са два: кранчета за спиране на въздушен поток и кранчета за източване на конденз от ресивърите на компресорите.

Спирателни кранове

Обикновено спирателните кранчета се монтират директно на бутилката на компресора, на пневмогрупите или на различни изходи по пневматичните системи. Могат да се използват навсякъде, където има въздух под налягане и е необходимо да се контролира притока му. Предлагаме сферични спирателни кранчета с палец за спиране и пускане и на въздушния поток с различни размери на резбата. Също така и кранчета с удобен плъзгащ механизъм за пускане и спиране. Предлагат се с женска цолова резба 1/4″ или 1/2″. Те имат широко приложение в индустрията и при изграждане на пневматични системи. Тези кранове за компресор могат да бъдат използвани при всякакви разклонения на въздушния поток.

Изпускателни кранчета

Изпускателното кранче за компресор се ползва за източване на конденза в бутилката на въздушния компресор. Всеки компресор за въздух е оборудван с такова кранче за източване. Едно от задължителните действия при поддръжката и профилактиката на компресорите е източването на конденза. Особено важно е кранчето да е в изправност, за да издържа на налягането в бутилката и да уплътнява добре при затворено положение. Предлагаме ги в три размера, подходящи за малки и големи бутилки. Размерите са 1/4″, 3/8″ и 1/2″ цолова резба. Изработени са от месинг с никелово покритие, което предпазва от корозия.

Поддържаме големи количества Спирателни и изпускателни кранове за компресор на склад.