Пресостати за монофазни и трифазни компресори, произведени за GAV Италия. В тази категория фирма Евростил – 2003 предлага монофазни пресостати, трифазни пресостати и телепресостати с амперова защита и комплекти.

Предлаганите монофазни пресостати за компресор са идентични, като се различават само по броя присъединителни отвори. Единият вариант има само един отвор с 1/4 вътрешна цолова резба за присъединяване към бутилката на въздушния компресор. Другият модел има 4 отвора, един за включване към бутилката и още три за включване на манометър, предпазен клапан, бърза връзка или редуцир вентил. За улеснение предлагаме готов комплект монофазен пресостат с редуцир вентил и манометър, предпазен клапан и бърза връзка.

От трифазните пресостати предлагаме също вариант с един отвор и такъв с четири отвора. А също така и трифазен пресостат комплект в комбинация с редуцир вентил, манометър, предпазен клапан и бърза връзка. Другият вариант трифазни пресостати са така наречените Телепресостати. Те имат амперова защита и предпазват електродвигателя на компресор от изгаряне. Подходящи са за използване при непостоянно подаване на електрически ток от мрежата. Предлагат се в няколко разновидности на защитата от 4.3 А до 23А.

Функцията на пресостата е включване и изключване на електродвигателя на компресора при достигане на определено налягане. Фабрично са настроени да включват и изключват през интервал от 2 бара. При монофазните може да се променя долната и горната граница, но без да се променя интервала от 2 бара. При трифазните може да се променят отделно долната и горната граница, като интервалът може да бъде повече от 2 бара.

В нашия онлайн магазин можете да закупите всичко необходимо за подмяната на пресостата с нов, като например шлаух, с който да свърже с възвратния клапан. Всякакви преходи, колена, удължители, нипели и муфи с цолови резби. Предлаганите пресостати са на атрактивна цена от вносител.  Евростил 2003 е официален представител на GAV Италия за България.