Пневмоподготвящи групи включвт кондензоотделители, в комбинация с редуцир вентил и манометър, редуцир вентили, омаслители и пневмогрупи от GAV Италия.

Тук можете да разгледате и ампули за влагоулавяне и омасляване на пневматични инструменти. Присъидинителните размери на групите за компресор са 1/2, 1/4, 3/8, 1/8”,1”. Предлагаме специално сертифицирано масло за пневмогрупи Sprinter , внос от GAV Италия.

А също и резервни части като чашки, О пръстени, клапани, пружини, капачки, филтри. Пневмогрупите за компресор за въздух са два варианта с ръчно и автоматично отделяне на флуида.

Ръчното отделяне на флуида се извършва при спиране на подаването на налягане от компресора или чрез отвъртане клапата на чашката.

Кондензоотделителите с автоматично отделяне на флуида са по скъпи, но не се налага спирането на подаване на въздух. Задължително е използването на пневмоподготвящи групи при работа с компресор. Влагоуловителите гарантират чистотата на изходния тракт, което е важно за финната техника. Тогава е възможна експлоатацията на компресора, освен за боядисване и за пневматични инструменти.