Компресорно масло 5л. UNIL Р 100

Код: UNIL COMPRESSOR P100-5L
67.92 лв.

При употребата на маслен компресор, бутален и винтов задължително трябва да се използва специално масло за компресор. За дългосрочната експлоатация на Вашия компресор е необходимо периодично да сменяте или доливате специфично компресорно масло. Производителите на компресори посочват в характеристиките какъв трябва да е вида на компресорното масло. От особена важност за правилната работа и дългосрочна употреба на компресорната глава е правилното смазване на компонентите.

В тази категория предлагаме компресорни масла за бутални компресори и компресорни масла за винтови компресори от най-често препоръчваните видове. Едно от най-препоръчваните масла за бутален компресор е масло ISO 100, което е подходящо за употреба през различните сезони. За винтови компресори предлагаме компресорно масло VR 46 в разфасовка от 5 литра.

Производителите на компресори препоръчват смяната на маслото на компресорната глава се извършва след първите 30-40 работни часа при нов компресор и след това на всеки 300 – 400 работни часа. Маслото може да се долива само, ако е на една и съща марка, в противен случай трябва да се смени изцяло. Нивото на компресорното масло в картера трябва да бъде 1 мм. над граничната точка. В оиписанието на компресорните глави BAMAX и буталните компресори от същата марка сме описали приблизително необходимото количество масло.

Предлагаме две марки висококачествено компресорно масло – Kroon oil, произведено в Холандия и UNIL, произведно в Белгия. Маслата притежават изключителни противоизносни, противокорозионни качества и термична устойчивост. При профилактиката на всички маслени компресори закупени от нас използваме и силно препоръчваме и двете марки масло. Маслото за компресор се предлага в разфасовки от 1 литър и 5 литра.