Избор на подходящо масло за компресор

При употребата на маслен, бутален или винтов компресор задължително трябва да се използва специално масло за конкретния вид компресор. За дългосрочна експлоатация е необходимо периодично да сменяте или доливате специфичното компресорно масло.

Какво масло се слага на компресор за въздух?

Производителите на компресори посочват в характеристиките какъв трябва да е вида на компресорното масло.

компресорно масло compressolОт особена важност за правилната работа и дългосрочна употреба на компресорната глава е правилното смазване на компонентите.

В тази категория предлагаме компресорни масла за бутални компресори и компресорни масла за винтови компресори от най-често препоръчваните видове.

Едно от най-препоръчваните масла за бутален компресор е масло ISO 100, което е подходящо за употреба през различните сезони.

За винтови компресори предлагаме компресорно масло VR 46 в разфасовка от 5 литра.

Кога се сменя компресорното масло?

Производителите на компресори препоръчват смяната на маслото на компресорната глава се извършва след първите 30-40 работни часа при нов компресор и след това на всеки 300–400 работни часа.

Може ли да се долива компресорно масло?

Маслото може да се долива само, ако е на една и съща марка, в противен случай трябва да се смени изцяло.

Какво трябва да бъде нивото на маслото в компресора?

Нивото на компресорното масло в картера трябва да бъде 1 мм. над граничната точка. В описанието на компресорните глави BAMAX и буталните компресори от същата марка сме описали приблизително необходимото количество масло.

Предлагаме две марки висококачествено минерално компресорно масло – Kroon oil, произведено в Холандия и UNIL, произведено в Белгия. Маслата притежават изключителни противоизносни, противокорозионни качества и термична устойчивост. При профилактиката на всички маслени компресори закупени от нас използваме и силно препоръчваме и двете марки масло. Маслото за компресор се предлага в разфасовки от 1 литър и 5 литра.

Синтетично компресорно масло

В тази категория предлагаме и синтетично компресорно масло за бутални компресори.

Синтетично масло за бутални компресори 1л. e произведено от ANDEROL Холандия. Предназначено е за смазване на въздушни бутални компресори. Маслото ANDEROL 555 има изключителни противоизносни, противокорозионни качества и термична стабилност. Спецификации: ISO 100

Високото качество на Синтетично масло за бутални компресори 1л. позволява смяна на маслото в компресорите на по – дълги интервали, спрямо минералното масло. Синтетичното масло Anderol 555 е подходящо за целогодишна употреба и се подменя на 2 години.