Пневматичен инструмент е често предпочитан вариант пред електрическите инструменти. Едно от предимствата на тези инструменти е, че има по-дълъг експлоатационен живот, освен заради материалите, които са направи, а и заради рационалната структура, която имат. Лесни за поддръжка и при правилното им обслужване – редовно омазняване с пневматично масло, тези машини ще работят безпроблемно и дълго във времето. Друго предимство е липсата на електрически компоненти в тях. Това дава възможност инструментите да се използват във влажни и взривоопасни среди, където не се допускат искри. Освен редовно омасляване пневматичните машини имат нужда от качествени кондензоотделители, които да предпазват компонентите от влагата, която се образува в ресивъра и пневматичните маркучи, магистрали и т.н. Пневматичните инструменти се захранват от компресор за въздух, работят при определено налягане и изразходват определен дебит.

Видове предлагани инструменти

Всички Пневматични инструменти, които предлагаме са внос от GAV и BAMAX – Италия. В тази категория може да разгледате и изберете Вашият нов пневматичен инструмент, според неговата характеристика, функция и приложение. От филтъра или търсачката може да редуцират кои инструменти да се покажат. Предлагаме професионални  инструменти за компресор различни видове като пневматични винтоверти за професионална и хоби употреба. Голямо разнообразие на модели пневматичен шлайф. Модели пневматичен флекс с абразивен диск за рязане на метал и шлайфане, с възможност за регулиране на оборотите.

Виброшлайф, ротационен шлайф, ъглов шлайф, прав шлайф, цилиндричен шлайф на 18000 и 25000 оборота. А също така и професионална серия шлайфове като ротационен шлайф със система за изсмукване и виброшлайф със система за изсмукване. Пневматична нитачка с размери на дюзите: 2.4 – 3.18 – 4 – 4.8 mm. Пневматични бормашини, подходящи за пробиване на отвори до 13 мм и разпробиване на скъсани болтове. Разнообразие на пневматични гайковерти, които функционират при налягане от 5 до 8 бара и са реверсивни. Както и пневматична прахосмукачка, пневматична лозарска ножица, пневматично зеге, пневматични тресчотки, пневматичен такаламит. Пневматични такери за игли и скоби.

Пневматични къртачи комплект с шила. Пружинен балансьор за инструменти, който създава удобство при работа с инструменти на въздух и удължава срока за използването им поради прецизното им съхранение.

Резервни части и поддръжка

Поддържаме постоянно наличие на резервни части за пневматични инструменти на склад. В нашия онлайн магазин можете да закупите пневматично масло Sprinter от GAV Италия, за да гарантирате дългосрочната употреба на инструмента. Също така и пневмогрупи, кондензоотделители, редуцир вентили и всички необходими маркучи, бързи връзки и свързващи елементи.

Всички пневматични инструменти, като Пневматични къртачи, Пневматични бормашини, Пневматична нитачки, пневматични винтоверти, пневматични гайковерти.

Всички професионални пневматични инструменти, които Евростил 2003 предлага, са оригинални италиански на Bamax и GAV.

-10%

Пневматичен флекс ъглов шлайф АТ0349

Код: AT0349
380.65 лв. 342.59 лв.
-10%

Пневматичен гайковерт с вложки 1/2

Код: AT0052
189.22 лв. 170.30 лв.