Product Tag - Кондензоотделител с редуцир вентил

Кондензоотделител с редуцир вентил и манометър за компресор е произведен в GAV Италия. Присъединителните размери са 1/4, 1/2 и 1 цол женска резба. Влагоуловителят има метален корпус, на който са отбелязани посоката на входа и изхода на въздух, които трябва да се спазват при монтаж. Към корпуса е монтирана чашка за отделяне на конденза. Чашката е на резба и може да се отвива. В долната част на чашката е монтиран клапан за източване. В кондензоотделителя има филтър 10 микрона, който пречиства въздуха.

Филтърът се сменя лесно и това трябва да се прави периодично. Чашката се отвива и с шестограм се отвива държача, на който е нанизан филтъра. Изваждате филтъра и го подменяте. След това по обратен ред го сглобявате. Всичките резби са нормални десни. Кондензоотделител с редуцир вентил е с чашка, защитена с метален протектор. Ролята на влагоуловителя е да отстрани от сгъстения въздух образувалите се капки вода при работа с пневматични машини. Характерното за този продукт е, че източването на конденза се извършва ръчно след спиране на достъпа на въздух.

Към корпуса е монтиран редуцир вентил, който е на пружинен принцип. Регулирането на въздуха от 0 до 12 бара се осъществявя посредством завъртане към плюс или минус на капачката на редуцир вентила. За да се отключи, капачката се повдига нагоре. В комплекта са включени манометър, два метални държачи за стена и четири винта.

При монтажа на влагоуловителя се използва тефлонова лента или резбоосигурител, но трябва да се внимава да не се пренатегне. Поддържаме резервни части на склад  като чашки, О пръстени и други. При работа с пневматични инструменти и пистолети за боядисване е задължително използването на кондензоотделител. Това гарантира дългосрочното им използване.

Продукта е добавен успешно в количката.: