В тази категория  предлагаме голямо  разнообразие на възвратни и  предпазни клапани, произведени от GAV Италия.

Тези клапани са неизменна част от устройството на въздушните  компресори. Всеки компресор за въздух е оборудван с възвратен клапан и поне един предпазен изпускателен клапан.

Възвратните клапани

Други наименования на тези клапани са разтоварващи или ревизионни клапани. Тяхната функция е  да не позволява въздуха от помпата към ресивъра да се връща обратно. Когато компресора работи въздуха преминава през клапана от помпата към ресивъра. Чрез изпускателния отвор, свързан към пресостата се освобождава останалото в тръбата налягане. По тази начин при стартирането на компресора няма налягане в помпата. Предлаганите възвратни клапани се предлагат  в различни размери от малки с резба 1/4″ до големи с резба  1 цол. Максималното им налягане е 16 бара. Изработени са от месинг и имат устойчиво уплътнение от Витон.

Предпазните клапани

Предлагаме два варианта изпускателни клапани – регулируеми и нерегулируеми (заводски калибрирани). Основната функция на предпазните клапани е да се освободи повишеното  налягане, ако не изключи двигателя на компресора. Те са с различни присъединителни размери 1/4″, 1/2″, 3/8″. Работното налягане е от 2 до 18 бара. Те са на пружинен принцип и са сменяеми части на компресора. Тестването им и подмяната им е задължителна, т.к. основната им функция е предпазна. Предлагаме и предпазни изпускателни клапани заводски калибрирани, със сертификат.

Допълнителна информация може да прочетете в описанието на всеки отделен продукт.

Евростил 2003 е официален представител на  GAV Италия. Всички възвратни и предпазни клапани са изработени от висококачествени материали и са преминали необходимите тестове за сигурност и качество.