В тази категория ще откриете различни видове балансьори, ретрактори и позиционери. Предлагаме продукти на немската компания Carl Stahl Kromer и италианската марка BAMAX.
Балансьорите, ретракторите и позиционерите са идеалното решение за подобряване на управлението и организацията на инструментите в производствени, сервизни и монтажни работни станции. Подходящи са за всякакви места, където се използват различни инструменти, с цел за по-лесна, подредена и организирана дейност.
Целта е да се повиши ергономичността и по този начин безопасността и производителността на работното място.
Лесни за инсталация, без необходимост от захранване и обслужване.
Каква е разликата между балансьори, ретрактори и позиционери?

Това, което различава ретракторите от другите балансьори е в начина, по който се връща въжето. При ретракторите връщането става автоматично. При балансьорите инструмента се връща ръчно от потребителя, чрез повдигане, като тяхната цел е по-скоро да балансират на желано от потребителя ниво. А при позиционерите  – въжето се настройва на определена височина и въпреки в промяната на тежестта, примерно закачане на по-тежък инструмент, той остава на зададеното ниво.
Компанията Carl Stahl Kromer е световен лидер в производството на пружинни балансьори. Богатото разнообразие и индивидуалните решения, които предлагат ги поставя на първа позиция в световен мащаб. Нашите партньорски взаимоотношения ни дават възможност да предложим на нашите клиенти, най-доброто решение, чрез директен контакт и съдействие от страна на производителя.